Nieuwe woning kopen? Laat uw woning eerst keuren

Heeft u een nieuw huis op het oog? Of wilt u uw huis verkopen? Voor zowel koper als verkoper is het van belang het pand te inspecteren op eventuele bouwkundige gebreken.

Voor een potentiële koper of verkoper is het essentieel om te weten hoe de bouwtechnische staat van het object is. Laat u goed voorlichten, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Ingenieursbureau Van Dorp geeft u een goed en betrouwbaar beeld van de kosten voor het direct noodzakelijk onderhoud en de grote structurele kosten op termijn.

Het rapport is helder en in begrijpelijke taal geschreven, verduidelijkt met foto’s en uiteraard te gebruiken voor rapporten op basis van Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Wij inspecteren de daken aan de buitenzijde en indien mogelijk de gehele kruipruimte / begane grondvloer. Indien wij daadwerkelijk de kruipruimte ingaan wordt een meerprijs gerekend tussen de € 50,- en € 100,- inclusief BTW.

Binnen 3 dagen na de woningkeuring uw rapport binnen

U hoeft pas na de keuring aan te geven voor wat voor optie u gaat, zodat u de inspectieresultaten mee kan laten wegen in uw beslissing. Wij verzorgen de keuring uiterlijk binnen 5 werkdagen en binnen 2 à 3 werkdagen na de keuring volgt een eventueel rapport. Uiteraard hoort u direct de belangrijkste inspectieresultaten en conclusies.

Meeloopkeuring

Bij een meeloopkeuring stellen wij geen rapport voor u op, maar krijgt u mondeling de resultaten van ons. U krijgt alle foto’s meegeleverd. De kosten van dit onderzoek zijn vanaf € 225,- (inclusief BTW).

Basisrapport

Zodra u een rapport op basis van Nationale Hypotheekgarantie laat opstellen krijgt u een getekend rapport en alle gemaakte foto’s. Deze rapportages worden geaccepteerd door alle geldverstrekkers in Nederland. De kosten van dit onderzoek zijn vanaf € 350,- (inclusief BTW).

Integraal adviesrapport

In een integraal adviesrapport worden alle elementen (onderhoud, brandscan, energiebeoordeling en de weg- en regelgeving)) uitvoerig beschreven, met een fotorapportage. Uiteraard krijgt u een getekend rapport en alle gemaakte foto’s. De kosten van dit onderzoek zijn op aanvraag.

Bekijk voorbeelden en / of prijzen van de aan- en verkoopkeuringen

Bekijk de prijzen en een voorbeeld van een basisrapport, basisrapport zonder foto’s en integraal adviesrapport.